Ladestandere

Ladestandere til elbil til brug hjemme

Her finder du markedets billigste priser på ladestandere til elbiler. Skulle du finde billigere priser på samme type ladestationer som i denne shop, så yder billigladestationer.dk prisgaranti og matcher prisen.

Fordele ved ladeboks hjemme frem for en offenlig ladestander

Der er fordele ved at installere en ladestander hjemme fremfor, at benytte sig af de offentlige ladestationer. Offentlig laderstandere kan selvfølgelig blive en nødvendighed, hvis du er så uheldig, at bilen er ved at løbe tør for strøm, men ellers er der flere fordele ved opladning hjemme. Fordi når din elbil er tilsluttet stikkontakten, så flyder strømmen og den bliver automatisk klar og opladet til næste køretur mange kilometer. Mens bilen bliver opladet af egen ladestander derhjemme kan du kaste dig over andre gøremål lige fra det hjemlige husarbejde med madlavning, rengøring, vasketøj til havearbejde eller du holder fri og læse en god bog, hygger med familien eller trave en tur. Udnyt også fordelen ved, at oplade elbil hjemme om natten mens husstanden sover og hvor strømmen fra elnettet er billigst. Med en ladestander får du en sikker og hurtig opladning hjemme på din adresse. Kort og godt, der er mange fordele ved opladning derhjemme fra egen ladeboks frem for offentlig ladestandere.

Ladestander hjemme i eksisterende installation

Uanset om din ladeboks skal installeres på din husmur udenfor eller i garagen indendørs, så kan den etableres i eksisterende eltavle – som også hedder en gruppetavle. skulle der ikke være plads i tavlen, så etablerer elinstallatøren blot endnu en tavle og trækker de nødvendige kabler mellem ladestation-installationen og ladestanderen.

Ladeboks derhjemme – engangs investering

Elbil opladning derhjemme med egen ladestander er praktisk, og det er en engangsinvestering. Når ladestanderen er installeret af autoriseret elinstallatør, hvilket er er et lovkrav, så går betalingen for dit strømforbrug til dit kørselsforbrug automatisk via dit el-selvskab, og har du solceller installeret i tilknytning til hjemmet, så bliver din transport blot endnu billigere.

Hvad er en intelligent ladestander

Der er adskillige løsninger af ladebokse og en tommelfingerregel er, at de større løsninger af ladebokse ofte er mere avancerede og tilbyder en vifte af smarte funktioner — deraf navnet ‘en intelligent ladeboks’. Af smarte intelligente funktioner kan nævnes:

  • Opladning med vekselstrøm hvilket er langt hurtigere end lysnettet muliggør lynhurtig opladning
  • Såfremt din installation ikke kan levere vekselstrøm, oplader ladeboksen med den højst mulige effekt og mængde strøm som er til rådighed
  • Ladeboksen stopper automatisk opladningen når batteriet er fuld og du får en sikker opladning af din bil
  • Ladeboksen vil ofte være med LCD-skærm som kan vise aktuel strøm, sessionstid, driftstemperatur mv.
  • 3-fasetilslutning
  • Indbygget fejlstrømsrelæ og lækagebeskyttelse

Vælg ladekabel type 2

På markedet for ladekabler er der to typer af ladekabler benævnt:

  • Ladekabel Type 1
  • Ladekabel Type 2

I Europa og Norden er det ‘ladekabel Type 2’ som er den gængse, og derfor forhandler billigladestationer.dk også kun ladebokse med ladekabel type 2.